USA Presidentinvaalit ja vedonlyönti

Yhdysvaltojen lukuisten vaalikyselyiden ja kymmenien tiedotusvälineiden mielipiteiden tulkitsemisen sijaan, miksi et löisi itse vetoa USA Presidentin vaaleista?

11. heinäkuuta 2019, presidentti Donald Trump oli vedonlyöjien suosikkivoittaja, kun taas demokraattinen senaattori Kamala Harris nautti toiseksi parhaista kertoimista. Harrisin vahva esiintyminen ensimmäisessä demokraattisessa keskustelussa veti varapresidentti Joe Bidenin kertoimet voittaa vuoden 2020 vaalit tasolle 6:1.

Kuten tiedämme, vuoden 2020 vaalikertoimet ovat kestäneet järkkymisen kuukausi toisensa jälkeen jälkeen. Senaattori Elizabeth Warren, pormestari Pete Buttigieg ja viime aikoina senaattori Bernie Sanders olivat kaikki suosikkeja tulla demokraattien presidenttiehdokkaiksi. Nyt he kaikki ovat väistyneet demokraattien presidenttisuosikki Joe Bidenin tieltä.

Samalla kun demokraattisten kenttien kilpailijat kilpailivat asemistaan, presidentti Trump pysyi suosikkina vuoden 2020 vaalien voittajaksi kertoimilla, jotka nousivat lähelle -200 pian sen jälkeen, kun hänen oikeudenkäyntinsä päättyi.

Mutta se oli silloin. Uusi normaali, jokapäiväisestä elämästä presidentin vaalien vedonlyöntiin, on aivan erilainen. Kun siirryimme kevätkauteen ja maailmalla myllersi koronaviruspandemia, Trump ja Joe Biden nousivat suosikeiksi marraskuussa 2020 pidettävien vaalien voittajiksi.

Miksi vedonlyöntikertoimet ovat tärkeitä Yhdysvaltain vaalien yhteydessä

Jos Yhdysvaltojen äänestäjät oppivat yhden asian vuoden 2016 vaalien jälkeen, oli se se, että presidentinvaalien äänestysten tulisi tapahtua lohkaran kokoisella suolajyvällä.

Tiedotusvälineiden jakamat mittavat kyselytiedot lähestulkoon takasivat, että Hillary Clinton voittaisi presidentin vaalit, mutta näin ei käynyt. Donald Trump yllätti historian suurimmalla poliittisella järkytyksellä, ja jos olit yksi niistäharvoista, jotka näkivät tämän mahdollisuuden marraskuun 2016 vaaleja edeltävinä päivinä, olisit voinut kääriähuomattavat voitot omaan pussiisi. Trumpin kertoimet voittaa vuoden 2016 vaalit olivat lähellä 5:1 vain päivää ennen vaaleja. Vedonlyöminen politiikasta tuntuu paljon nautinnollisemmalta ja taloudellisesti viisammalta kuin kiistelty tuntemattomien ihmisten kanssa sosiaalisessa mediassa.

Mitä numerot tarkoittavat?

Uusille vedonlyöjille vuoden 2020 vaalikertoimille, numerot voivat olla hieman hämmentäviä. Esimerkiksi Joe Bidenin -110 tarkoittaa sitä, että Joe Bidenin todennäköisyys voittaa 2020-vaalit on 52,38 prosenttia ja presidentti Trumpin EVEN-kerroin tarkoittaa 50 prosenttia. Trumpilla oli -180 kerroin, eli 64,29 % todennäköisyys voittaa vaalit helmikuun viimeisellä viikolla.

Nämä vaihtelevat markkinahinnat ovat asettaneet sekä online-vedonlyöntisivustot, kuten Bovada ja BetOnline, että vedonlyöntiyleisö. On selvää, että Trumpin vähättelevät julkiset kommentit koronaviruksesta aiheuttivat vedonlyöjien asettavan panoksensa Bideniin. Kun entiseen varapuheenjohtajaan alettiin panostamaan suurin joukoin, poliittiset vedonlyöntipalvelut mukauttivat Trumpin kertoimia. 

Kuinka panostaa presidentinvaaleihin

Jos uskot, että presidentti Trump, Joe Biden tai jokin muu ehdokas voittaa seuraavat presidentin vaalit, 2020-vaaleista vedonlyöminen hieno tapa esitellä poliittista asiantuntemustasi.

Esimerkki poliittisesta vedonlyönnistä on yhtä yksinkertainen kuin ”Kuka voittaa vuoden 2020 vaalit: Donald Trump vai Joe Biden?” Muita esimerkkejä ovat ”Kuka Biden valitsee varapuheenjohtajaehdokkaikseen?” ja ”Mikä puolue voittaa vuoden 2020 vaaleissa järjestetyn kansanäänestyksen: demokraatti- vai republikaanipuolue?”

Kuinka lukea vaalien kertoimia

Kun olet päättänyt, mihin kohteeseen haluat lyödä vetosi, on ensin ymmärrettävä, mitä kertoimet tarkoittavat.

Tässä on yksinkertainen esimerkki:

Kuka voittaa vuoden 2020 presidentinvaalit?

Ehdokas:                    Kerroin:

Donald Trump            -105

Joe Biden                    +120

Bernie Sanders          +400

-105 tarkoittaa, että jos panostit 105 euroa Trumpiin ja hän voittaa vuoden 2020 vaalit, voittaisit 100 euroa ja saisittakaisin alkuperäisen 105 euron vedon. 

Joe Bidenin kerroin on +120, tarkoittaa se sitä, että jos panostat 100 euroa Bideniin ja hän voittaa vaalit, voitat 120 euroa ja saat alkuperäisen 100 euron vetosi takaisin. Bernie Sandersin +400 tarkoittaa, että 100 euron panoksella saisit voittoina 400 euroa.

Lyhyesti sanottuna plus (+) -symboli tarkoittaa, että tiettyä panosta / vaihtoehtoa pidetään heikompana osapuolena (underdog), kun taas miinus (-) -symboli ennen numeroa osoittaa, että vaihtoehto on suosikki vedon voittamiseksi. 

Vuoden 2020 vaalien erikoiskohteet

 

Vaikka vuoden 2020 USA Presidentinvaalien voittajan valinta on suosituin veto vedonlyönnissä, on sen lisäksi olemassakymmeniä muita vedonlyöntikohteita, jotka ilmestyvät vedonlyöntisivustoille 3. marraskuuta edeltävinä kuukausina. Tällaisia vetoja ovat muun muassa:

• Tuleeko Donald Trump suorittamaan ensimmäisen toimikautensa loppuun?

• Kenet Joe Biden valitsee varapuheenjohtajaehdokkaikseen?

• Onko demokraateilla välittäjäkonferenssi?

• Kuka voittaa vuoden 2020 vaalikokouksen äänestyksen?

• Kuka voittaa ennakkoäänestyksen?

• Mikä puolue voittaa ennakkoäänestyksen?

• Mikä puolue saa hallinnan edustajainhuoneeseen?